Nieuw samengesteld gezin: problemen voorkomen én oplossen

Nieuwe samengesteld gezin Een nieuw samengesteld gezin heeft een eigen dynamiek die anders is dan die van een zogenaamd kerngezin. De gevoeligheden, de ex-partners, de loyaliteiten, de kinderen van je partner (met wie je niet noodzakelijk goed opschiet) … allemaal factoren waarmee je rekening moet houden als je twee gezinnen samenvoegt. De erkende bemiddelaars van Orato staan je graag bij om de specifieke problemen van jouw nieuw samengestelde gezin te voorkomen of op te lossen.

Goede start voor jullie nieuw samengestelde gezin

Willen jij en je partner gaan samenwonen en een nieuw samengesteld gezin vormen? Dan staan jullie voor heel wat uitdagingen en vragen. Waar gaan we wonen? Hoe regelen we de financiën? Hoe vullen we de rol van stiefouder in? Hoe creëren we een hechte thuis? Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen met elkaar opschieten? Wat zijn de opvoedingslijnen? Hoe communiceren we met onze ex-partners?

Via uitgebreide individuele en gezamenlijke gesprekken met alle leden van het nieuw samengestelde gezin en de opstelling van een ouderschapsplan dat helemaal aangepast is aan jullie situatie, begeleiden we jullie naar een goede start.

Problemen doelgericht aanpakken

Een nieuw samengesteld gezin houdt een grote verandering in voor alle gezinsleden. Als ouder krijg je er een of meerdere kinderen bij en als kind moet jij je ruimte, speelgoed, mama of papa plots delen met stiefbroers of -zussen. Bovendien betekent een nieuw samengesteld gezin voor veel leden ook dat ze moeten verhuizen. Het gevolg? Al die veranderingen en nieuwigheden kunnen leiden tot problemen.

Professionele begeleiding kan jullie helpen om helder en respectvol te leren communiceren met elkaar en inzicht te krijgen in de factoren die jullie kunnen veranderen of moeten aanvaarden. Zo creëren jullie een nieuw samengesteld gezin waarin elk lid zich goed voelt.

Maak je nieuwgezinsplan online

Gratis online te gebruiken

Wil je nu al ontdekken wat jij belangrijk vindt als ouder en partner? Of wil je weten welke communicatie- en opvoedingsstijl je hebt?

Test jezelf dan op www.eensgezind.be . Je kunt er ook samen met je nieuwe partner en kinderen een vragenlijst invullen en een gezinsplan opstellen voor je nieuw samengesteld gezin!

Kan een bemiddelaar in familiezaken jou en je familie helpen?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak voor een intakegesprek.

Vind een expert in uw buurt