Vermogensverdeling bij een echtscheiding

Een scheiding is een emotionele periode. Je bent verdrietig en kwaad, voelt je kwetsbaar en onzeker of wordt overmand door schuld of gelatenheid. Of misschien ben je net opgelucht … Eén ding staat vast: je bevindt je op een rollercoaster van emoties. En net op dat moment moet je erg rationele beslissingen nemen. Beslissingen die een grote invloed hebben op je verdere leven, zoals de verdeling van het vermogen dat je samen met je ex-partner opgebouwd hebt. Wil je een goede en eerlijke oplossing die je financiële toekomst niet onder druk zet? Dan bemiddelt Orato graag in je vermogensverdeling.

Vermogensverdeling bij een echtscheiding

In tegenstelling tot bij een scheiding na samenwonen ben je bij een echtscheiding wettelijk verplicht om een echtscheidingsovereenkomst op te stellen. Die bevat naast familierechtelijke afspraken over het co-ouderschap, de alimentatie en de verblijfsregeling ook alle vermogensrechtelijke regelingen. Concreet: je moet niet alleen afspraken maken over je kinderen, maar ook je huwelijksgemeenschap vereffenen en verdelen. Dat betekent dat jij en je ex-partner tot een akkoord moeten komen over de verdeling van jullie vermogen. En daar gaat het vaak mis …

Vermogensverdeling via bemiddeling

Een bemiddelaar is onpartijdig. We brengen objectief jullie vermogen in kaart en bemiddel in de verdeling. Wie krijgt het huis? Hoe zit het met jullie lening(en)? Wat gebeurt er met de inboedel en de spaargelden? Samen bespreken we jullie hele vermogen. Orato begeleidt jullie naar een goede verdeling en zet alle gemaakte afspraken gedetailleerd op papier. Het resultaat is een eerlijke en correcte vermogensverdeling.

Wil je meer weten over vermogensverdeling bij scheiding of heb je een specifieke vraag?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vind een expert in uw buurt