Psycho-educatie

Als je gaat scheiden, komt er veel op je af. Je moet misschien een nieuwe woning zoeken, een verblijfsregeling voor de kinderen uitwerken, en talloze praktische zaken afhandelen. Tijd om stil te staan bij je eigen emoties is er nauwelijks.

Helemaal overspoeld

Het is dus niet verwonderlijk dat je geen verklaring vindt voor je eigen gedrag en dat van je ex-partner. Bovendien weegt de impact van je scheiding op je kind(eren) ook op jou. Het resultaat? Je bent helemaal overspoeld door je emoties.

Emoties begrijpen dankzij psycho-educatie

Is die situatie herkenbaar? Dan ontwikkelen wij voor jou graag een psycho-educatieprogramma. Dat is een laagdrempelig en thematisch traject van individuele of groepssessies waarin je inzichten krijgt in je emoties, en je gevoelens kunt delen met een van onze professionals of een groep van mensen die hetzelfde meemaken als jij.

Voor ouders en kinderen

  • Een psycho-educatieprogramma omvat een luik voor ouders én voor kind(eren). In het luik voor ouders krijg je tools aangereikt die je helpen om het lijden van je kinderen te verzachten. Zit je in een vechtscheiding of in een hoog conflictueuze situatie? Dan gaan we met ouderschapscoördinatie aan de slag om je gezamenlijke ouderschap vorm te geven.

    In het luik voor kinderen bieden we een specifiek traject aan om kinderen te helpen die het moeilijk hebben om de scheidingssituatie te aanvaarden. Ook hier hebben we een specifiek programma voor kinderen die lijden onder de conflictueuze relatie van hun ouders.

Wil je ontdekken wat psycho-educatie voor jou of je kind(eren) kan betekenen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.