Bemiddelaars in familiezaken

Grootouders die hun kleinkinderen niet meer mogen zien. Broers en zussen die het oneens zijn over een erfeniskwestie. Inwonende ouders die de afspraken niet meer respecteren. Het zijn maar enkele voorbeelden van situaties die leiden tot ruzie in de familie. De erkende bemiddelaars in familiezaken van Orato helpen als neutrale derde partij families om hun problemen op te lossen.

Erkende Bemiddelaars in familiezaken

We streven er in onze bemiddelingen in familiezaken naar om het conflict hanteerbaar te maken en de partijen rond de tafel zelf tot een aanvaardbare oplossing te laten komen. Efficiënte bemiddeling vraagt geduld, ervaring en een goede juridische kennis. Die drie elementen zijn nodig om tot een goede, onderhandelde oplossing te komen.

Familiezaken bemiddelen = maatwerk

Elk conflict is anders en elke familie is anders. Daarom bieden we geen standaardpakketten voor bemiddeling aan. We werken met een intakegesprek van anderhalf uur waarin we het probleem helder definiëren. We bepalen of bemiddeling de juiste oplossing is. En uiteraard kaderen we duidelijk de kosten en het eventuele verdere verloop. Het aantal sessies ligt dus niet op voorhand vast. Vinden we een oplossing? Dan zetten we die op papier en laten we die door alle partijen ondertekenen.

Kan een bemiddelaar in familiezaken jou en je familie helpen?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak voor een intakegesprek.