Ouderschapscoördinatie bij vechtscheiding

Je scheiding verloopt  allesbehalve vlot. Op de een of andere manier maken je ex-partner en jij voortdurend ruzie over de verblijfsregeling, het ouderschapsplan of de echtscheidingsovereenkomst. Elke beslissing over jullie kind(eren) gaat gepaard met discussies en een bezoek aan de rechtbank. Jullie komen geen stap vooruit en de kosten voor juridische bijstand lopen aardig op. Kortom, jullie zijn verwikkeld in een vechtscheiding.

Vechtscheiding: niet het kind van de rekening

Als je kon kiezen, zou je liever nooit meer contact hebben met je ex-partner. Maar je beseft ook dat jullie samen ouders zijn en dat je kind(eren) het grootste slachtoffer zijn van jullie vechtscheiding. En het belang van je kind(eren) is het allerbelangrijkste. Ook in je vechtscheiding. De oplossing? Ouderschapscoördinatie.

Vechtscheiding: samen ouder blijven

Ouderschapscoördinatie is een gestructureerde en wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij het belang van het kind centraal staat. Het is gericht op ouders die in een conflictueuze situatie zoals een vechtscheiding zitten, maar die toch op een gezonde manier samen ouder willen blijven.

Vechtscheiding: inzicht in de impact

Over een periode van zes maanden tot twee jaar leren je ex-partner en jij tijdens tweewekelijkse sessies onder begeleiding van een ouderschapscoördinator opnieuw constructief en respectvol met elkaar omgaan en communiceren. Je hebt gesprekken met elkaar, maar ook met je kind(eren) en de betrokkenen uit de familiale context. Je ontwikkelt ook vaardigheden om conflicten te vermijden of te verminderen. Daarnaast is er een psycho-educatief luik waarbij je inzicht krijgt in de impact van een vechtscheiding op je kind(eren).

Vechtscheiding: onderscheidende oplossing

Ouderschapscoördinatie als oplossing bij een vechtscheiding onderscheidt zich van traditionele bemiddeling en therapie door haar vernieuwende benadering en brede betrokkenheid. Want naast de ouderschapscoördinator, je ex-partner en jijzelf, worden ook jullie advocaten, familie, nieuwe partners en hulpverleners bij de coördinatie betrokken.

De ouderschapscoördinatoren van Orato

De ouderschapscoördinatoren van Orato zijn erkende bemiddelaars of relatietherapeuten die zich in de Verenigde Staten – waar deze methode ontstaan is – gespecialiseerd hebben in ouderschapscoördinatie. Ze nemen een adviserende rol op en begeleiden jou en je ex-partner naar een gezond gezamenlijk ouderschap.

 

Zit je verwikkeld in een vechtscheiding en wil je meer weten over ouderschapscoördinatie?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.