Scheidingsbemiddeling, begeleiding en advies

De beslissing nemen om te scheiden is niet vanzelfsprekend. Het is een proces met veel twijfels en dat is heel normaal. Scheiden betekent namelijk dat je eigen leven, dat van je partner én dat van jullie kinderen volledig verandert. Bovendien weet je niet precies hoe zo’n scheidingsprocedure werkt en wat de gevolgen van een scheiding zijn. Wat gebeurt er met de kinderen, het huis, het spaargeld …? Welke rechten en plichten heb je? En wil je eigenlijk wel scheiden? Met al die vragen kun je bij ons terecht. We zijn gespecialiseerd in scheidingsbemiddeling.

Scheidingsbemiddeling: scheiden met respect voor elkaar

Is je relatie definitief voorbij? Hebben jij en je partner beslist om te scheiden? Dan staan jullie voor een onzekere periode waarin scheidingsbemiddeling jullie een houvast kan bieden. Of je nu getrouwd bent of wettelijk of feitelijk samenwoont, scheiden betekent emoties, onrust, verdriet, verwarring, onzekerheid, spijt, onmacht en soms ook opluchting. De juiste beslissingen nemen is op zo’n moment een hele uitdaging. Maar alles wat jij en je ex-partner afspreken, is bepalend voor jullie toekomst én die van jullie kinderen. Daarom streven we er als erkende scheidingsbemiddelaars naar om jullie via scheidingsbemiddeling met respect voor elkaar te laten scheiden. We begeleiden jullie door het volledige scheidingsproces.

Goede afspraken dankzij scheidingsbemiddeling

Duidelijke en aanvaardbare afspraken vormen de basis van een respectvolle scheiding. Via scheidingsbemiddeling helpen we jullie om juridisch correcte en eerlijke afspraken op papier te zetten. Zo kunnen jullie de scheiding beter verwerken, zonder administratieve zorgen. Dankzij een goede regeling rond jullie kinderen en eigendom kunnen jullie snel aan jullie nieuwe leven als ex-partners en co-ouders starten.

Uitgebreide scheidingsbemiddeling

Kiezen jullie voor scheidingsbemiddeling via Orato? Dan verzekeren jullie je van een erkende bemiddelaar die aandacht heeft voor jullie specifieke situatie en emoties. Jullie kunnen rekenen op:

  • uitgebreide informatie over de principes van scheidingsbemiddeling en over hoe scheidingsbemiddeling jullie kan helpen
  • correcte informatie over de regelingen die jullie moeten treffen en de juridische gevolgen ervan
  • scheidingsbemiddeling waarin ook de stem van jullie kinderen gehoord wordt als zij hiervoor oud genoeg zijn en ervoor openstaan
  • goede afspraken over de vermogensrechtelijke én familierechtelijke onderwerpen, zoals co-ouderschapverblijfsregeling en alimentatie
  • een uitgewerkt ouderschapsplan

We plannen een aantal individuele en gezamenlijke gesprekken om stapsgewijs tot de juiste oplossingen te komen. We bemiddelen en begeleiden jullie naar een oplossing op maat waarbij iedereen zich goed voelt.

Hoe verloopt een bemiddeling bij scheiding?

Procedure E.O.T.

Heb jij behoefte aan professionele scheidingsbemiddeling?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.