Bemiddeling en advies op maat

In de aanpak van Orato staan de mensen centraal. We creëren een veilige plek waarin er ruimte is voor de menselijke emoties én het juridische kader. Met die versterkende combinatie helpen we je in drie fasen om inzicht te krijgen in wat controleerbaar is en wat niet. We ondersteunen je in het veranderingsproces en de praktische afhandeling van je vraag. Zo vinden we altijd een oplossing die bij jouw specifieke situatie past en die aanvaardbaar is voor jou, je partner en/of de leden van je gezin.

  • Fase 1: communiceren

In deze fase achterhalen we jouw hulpvraag. We helpen je duidelijk op tafel te leggen wat je wenst en nodig hebt. Tijdens individuele en gezamenlijke gesprekken luisteren we aandachtig en beantwoorden we al jouw vragen. Zo krijgen we een duidelijk begrip van alles wat er speelt. Kom je langs voor bemiddeling? Dan gaan we samen eerst door het wettelijk verplichte bemiddelingsprotocol. 

  • Fase 2: veranderen

In de veranderfase ligt de focus op herstellen, verbeteren, veranderen en oplossen. De invulling van deze fase hangt af van je specifieke behoefte of vraag. We bepalen samen de beste aanpak voor jouw situatie.

  • Fase 3: doorstarten

In deze laatste fase nemen jij, je partner en/of je gezinsleden een nieuwe start. Je vindt een nieuw evenwicht of een consensus waarbij iedereen zich goed voelt en krijgt opnieuw rust en ademruimte in je leven.

Snel een eerste afspraak

Elke bemiddeling begint met een intakegesprek. We engageren ons om je binnen de week nadat je contact met ons opgenomen hebt een afspraak te geven. Een intakegesprek voor bemiddeling duurt minimaal anderhalf uur. Voor advies kun je het best een uur voorzien. Hoeveel afspraken we uiteindelijk zullen hebben, beslis jij zelf. We werken niet met pakketten, maar van afspraak tot afspraak. Betalen doe je gewoon na elke ontmoeting.

Wil je meer weten over onze aanpak? Heb je interesse in bemiddeling of advies?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.