Co-ouderschap: regeling, bemiddeling en begeleiding

Co-ouderschap Komt er een einde aan je relatie en willen jij en je ex-partner een goede regeling voor co-ouderschap uitwerken? Dan begeleiden en adviseren we je graag. Als erkend bemiddelaars hebben we de juridische kennis én de empathie om voor jouw situatie de beste regeling uit te werken.

Een regeling voor co-ouderschap op maat

Co-ouderschap is maatwerk, want elke scheiding, gezinssamenstelling en context is uniek. Stellen jij en je ex-partner een regeling over het co-ouderschap op die correct aanvoelt en eerlijk is? Dan voorkom je heel wat problemen en frustraties. Vandaag én in de toekomst.

Co-ouderschap: gezag, verblijf en alimentatie

De term ‘co-ouderschap’ slaat op alles wat gezamenlijk ouderschap aanbelangt en omvat zowel verblijf als gezag en alimentatie. Als bemiddelaars helpen we je met de uitwerking van alle praktische afspraken over de kinderen, de bepaling van de alimentatie en de verblijfsregeling.

Een ouderschapsplan als basis voor co-ouderschap

In bemiddelingen en begeleidingen streven we bij Orato naar een situatie die goed afgestemd is op de wensen van je kinderen, je ex-partner en jou. Dat betekent bijvoorbeeld dat we niet automatisch een week-weekregeling zal aanbevelen. We hou rekening met het professionele, persoonlijke en sociale leven en de mogelijkheden van alle betrokkenen. Zo werken we samen een co-ouderschapsregeling uit waarin iedereen zich kan vinden. Zijn je kinderen tieners? Dan betrekken we ze in het proces en ga we de dialoog met hen aan. Zijn je kinderen jonger? Dan hebben we specialisten in huis die het gesprek met hen aangaan en hierover ook verslag uitbrengen in de bemiddeling. Hebben we een goede co-ouderschapsregeling gevonden? Dan nemen we die op in een doordacht uitgewerkt ouderschapsplan.

Streven je ex-partner en jij naar een goede co-ouderschapsregeling?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vind een expert in uw buurt